Raggedy Ann

Buckewheat parades med Daddy Warbucks och de fick Kyoto, en brun mitted hane, och Tiki, en choklad colorpoint hona. Tiki är urmoder till det man kallar ”darkside”. Alla dessa katter finns registrerade under Ann Bakers stamnamn ”Raggedy Ann”.

Mrs. Baker bestämde sig för att skapa en ras med hanarna Blackie och Daddy Warbucks som grundpelare; en ras som skulle ha alla egenskaper som deras mor visade upp efter den mycket traumatiska olyckan. Katterna skulle vara stora, snälla, vara maskade och ha blå ögon. 

Mrs Ann Baker började sedan sälja sina ”ragdolls” utifrån nedanstående definitioner:

  • ragdollen ska vara en relativt stor ras
  • ragdollen ska vara mindre känslig för smärta än andra katter
  • ragdollen ska sakna självbevarelsedrift
  • ragdollens päls ska inte tova sig
  • ragdollen ska ha förmågan att slappna av totalt i kroppen när man lyfter upp den
Raggedy Ann Tiki

Ann Baker höll ett fast grepp om aveln och förbjöd sina köpare att para sina katter om de inte fått ”licens”, d.v.s. att de strikt skulle följa hennes regler och anvisningar. Ann startade 1971 IRCA (International Ragdoll Cat Association) för att få kontroll över det ökande antalet uppfödare av rasen. Samtidigt varumärkesskyddade hon namnet ”ragdoll” vilket innebar att hon kunde ta ut avgifter av ”sina” uppfödare. Ann Bakers planer på att ”hennes” uppfödare skulle bli franchisetagare gick i stöpet. De flesta hade vid det laget tröttnat på samarbetet med Ann Baker. Det är säkert anledningen till att många sålde sina avelskatter till familjen Dayton, vars uppfödning också skulle komma att betyda mycket för rasens framtid.

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.