Internationella Ragdolldagen 5 maj

Varje år firas mängder av temadagar runt om i världen. Självklart ska även våra älskade ragdolls ha sin alldeles egna dag, då vi uppmärksammar rasen lite extra.

Det började med att en svensk domare, som också är aktiv uppfödare av ragdoll, tog intitiativ och startade upp en diskussionsgrupp på Facebook

Tillsammans med närmare 1000 ragdollentusiaster över hela världen kom man fram till ett datum för att fira Internationella Ragdolldagen. Den 5 maj var Raggedy Ann Fugiannas födelsedag. Ägare till henne var Ann Baker. Fugianna, tillsammans med tre andra katter, var de första att registreras som Ragdolls i ett kattförbund.

Efter flera förslag och en omröstning senare, bestämdes det att den 5 maj skulle bli vår Internationella Ragdolldag.

Ann Baker RK

På bilden ser vi Fugianna tillsammans med sin uppfödare, Ragdollens skapare, Ann Baker.
Hur firade vi?
Hittills har vi hunnit med att fira denna tilldragelse en gång. P.g.a rådande omständigheter kunde vi inte träffas som det var tänkt, men fantasin flödade och firande blev det ändå.

Bl a hade vi en Facebook-tävling där vi uppmanade alla oavsett land, förbund eller rasring, att hylla ragdollen. Detta ska vara en dag för alla ragdollfrälsta!

Denna tävling delades upp i 3 kategorier

DEN ÄLDRE RAGDOLLEN

DEN ROLIGASTE BILDEN

ÅRETS CRAZY CAT LADY ELLER GENTLEMAN

 


Den äldre Ragdollen

Vi vet att rasen är en av de friskaste, så vi ville se hur dem lever sina liv som pensionärer. 

Vinnaren blev Migörs Yasmine Yosofin som är 19 år och ägs av Anette Önnefors.

 

Därefter hade vi Chaidee Adorable Athena som till vardags kallas Atti och är 17 år. Ägaren till denna ljuvliga damen är Weronica Engström Johansson.

 

Vi hade en hedersplats till ståtliga Daylight Blue’s Viktor ”Chivas” som blev drygt 18 år. Han somnade tyvärr in någon vecka innan tävlingen, vila i frid du vackra lilla änglakatt! Ägare till denna underbara kille var Anna Mogestedt.

 


Den roligaste bilden

Vi eftersökte de knasigaste, gulligaste eller roligaste kattbilderna och fick otroligt många fantastiska bilder. Det var inte lätt att kora en vinnare, så det blev fyra vinnare!

 

– Sandra Jugennes och hennes lilla hjärtehög 
– Evelina Lähdekorpi Lindgren
– Louise Hegbart och hennes Bill
– Anna Svensson och hennes Aslan

 


Årets Crazy Cat Lady eller Gentleman

Vi ville se vem som är den lite galna, roliga och mest härliga personen, som bara ääälskar sina små Ragdolls. Vinnaren blev Fredrik Bråneke som nominerades av sin fru Lena Bråneke med motiveringen:

Jag nominerar min älskade man Fredrik Bråneke till Mr Crazy Cat Gentleman! Det finns ingen man som ställer upp så som honom! Han kånkar med glädje runt på utställningar, försöker lära sig allt om rasstandarden, älskar våra ragdolls och skämmer bort dem, delar frikostigt och stolt med sig av kattungebilder och utställningsresultar till sina (o)förstående kompisar. Framför allt står han ut med och älskar sin Crazy Cat Lady!

Tävlingen var mycket uppskattad, bilderna bara strömmade in. Den delades också på Instagram och andra forum, så sociala medier svämmade över av otaliga bilder på vackra ragdolls.

Vi hade velat ge priser till alla, men tyvärr går ju inte det. Men Royal Canin sponsrade med presentkort och vår ordförande, Dorit Lundquist, med en stilig betongkatt.

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.