Ragdollen i England

Ragdollen kom till England och Tyskland ungefär samtidigt, dvs.1981. Nyfikenheten på den nya rasen med det spännande namnet och de egendomliga historierna var stor. Ragdollen visades upp i många olika medier och allt fler personer blev intresserade av rasen. Men framgångarna hade sin baksida. Många kattförbund vägrade under lång tid att godkänna en ras som inte kunde känna smärta, bli rädd eller försvara sig. Som väl är har många av dessa missförstånd rättats till, varför ragdollen är en av de mest växande raserna i kattuppfödningens historia.

Två brittiska damer, Pat Brownsey (Patriarca cattery) och Lulu Rowley (Petil-lu cattery) var först med att importera rasen; fyra katter från ”Blossom Times” uppfödning. Damerna arbetade med alla varianterna på vitfläck – colourpoint, bicolour och mitted och i alla de fyra registrerade färgerna: brun, blå, choklad och lila. Detta arbete och dessa katter blev grunden till rasens utveckling i Europa.

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.