Katten Josephine, Ragdollens urmoder

Ann Bakers granne, Mrs Pennel, ägde en vit långhårig katt som hette Josephine, som sedan kom att bli urmoder till ragdollen av idag. Dessa uppgifter är verifierade.

Katten Josephine levde sitt liv i frihet och fick flera kullar om året. Hennes kattungar var enligt historien vilda och svårhanterliga. En dag blev Josephine påkörd av en bil och liggandes vid vägkanten i två dygn, innan hon hittades av anställda på Riverside University.

När Josephine mådde bättre lämnades hon tillbaka till sin ägare, Mrs Pennel, som lät henne para sig i det fria och få ytterligare flera kullar. Till skillnad från tidigare kattungar var dessa mycket sociala och orädda.

Jospehine

Ann Baker funderade på om någon på Riverside University ”fixat” med Josephines gener i samband med olyckan, vilket naturligtvis inte var fallet. En annan genetiskt osannolik teori var att Josephine skulle ha haft en mutation i reproduktionscellerna, som i sin tur, skulle ha påverkat kattungarnas temperament. Ann funderade också på om Josephine, som efter vården på sjukhuset blivit mera tam, överfört sitt ”nya” temperament till sina avkommor. Kanske en något mer rimlig teori än de andra men inget som verifierats.

Ann Baker födde också upp perserkatter. Hon brukade låna en svart perserliknande hane som hette Blackie och var son till Josephine. Josephine ska ha parats även med Blackie. Vissa källor menar dock att Blackie ska ha varit en brun burma, som Mrs Baker valt att para in för att undvika mer inavel!? Det som stöder det sistnämnda är att Mrs Baker gav många av katterna i den linjen asiatiska namn, vilket man gärna gör med burmor. Med Blackie fick Josephine i alla fall honan Buckwheat, en brun colorpoint. Det kan förstås ha funnits två helt separata Blackie och namnen kan också ha blivit förväxlade med varandra.

Hur det förhåller sig med det, vet man faktiskt inte.

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.