Blossom Time

1969 köpte Laura och Denny Dayton ett avelspar, Rosie och Buddy, av Ann Baker. De registrerade stamnamnet ”Blossom Time” och som mest ingick arton ursprungliga ”Raggedy Ann-katter” i deras uppfödning. Stamnamnet ”Blossom Time” finns att hitta i nästan alla stamtavlor.

Familjen Dayton samarbetade med mrs Baker för att få rasen godkänd i fler förbund, samtidigt som de följde hennes kontrakt när det gällde aveln.1975 hade dock många uppfödare ledsnat på mrs Baker’s tankar om aveln och Denny Dayton sammankallade ett antal personer, däribland påven, till ett möte. Även Ann Baker var inbjuden men valde att inte delta, då hon betraktade mötet som ett uppror. Detta ledde till att en ny klubb bildades; The Ragdoll Society som 1978 blev Ragdoll Fanciers Club (RFC).

Man samlade in den information som behövdes för att kunna dokumentera stamträdet och på så vis få de större kattförbunden att godkänna rasen.

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.