Bada Ragdoll

En katt behöver badas då och då – även en sällskapskatt som vistas inomhus. Det räcker med någon gång om året, om kisse inte blivit väldigt smutsig förstås.

När man badar katten är det viktigt att ha ett schampo som löser smuts och fett. Ett balsam efteråt gör det enklare att kamma katten efter badet. Sköljningen är oerhört viktig! Vattnet som rinner av kattens päls ska vara klart, helt utan skum och pälsen skall kännas lite sträv när det hela är färdigt. Räkna med att du behöver skölja pälsen länge och väl. Om den inte är riktigt ursköljd är hela tvättproceduren förgäves. Första gången man badar en katt kan det vara svårt att avgöra om resultatet blev bra. Är du tveksam, hör med din uppfödare!

Se till att torka katten väl med handduk eller fön så den inte blir kall efter badet. Borsta igenom pälsen några gånger så torkar den fortare. När den är torr ska den vara ”vackert luftig och silkigt kall” över hela kroppen – i synnerhet kragen och svansen.

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.