Ann Baker, grundare av rasen Ragdoll

Många har säkerligen redan hört historien om hur Ann Baker avlade fram ragdollen. Vad inte så många känner till är att hon även tog fram flera andra raser i sin avel, som fick samlingsnamnet ”Cherubin cats”. Exempel på sådana raser är ”Honeybear” och ”Miracle Ragdoll”.

Mrs Ann Baker med ragdollkatt

I Ann Bakers egna skrifter kan man läsa om hur hon skapade sitt eget varumärke för att kunna styra aveln på ragdoll. Hon ansåg att ragdollen har tvättbjörnsgener eller mänskliga gener och menade också att den är den sista länken mellan människa och utomjordiska varelser!!!

Ann Baker var en mycket skicklig affärskvinna. När hon fått patent på namnet ”ragdoll”, skrev hon i sina memoarer: ”I am the owner of the trademark, franchise, and registration of the authentic ragdolls”.et varumärke för att kunna styra aveln på ragdoll. Hon ansåg att ragdollen har tvättbjörnsgener eller mänskliga gener och menade också att den är den sista länken mellan människa och utomjordiska varelser!!!

Ann Baker hade strikta bestämmelser för hur andra fick avla på ragdollen och tog ut en avgift av uppfödarna för varje såld kattunge. Om t.ex en katt som hon sålt dog och ägaren ville ha en ny ragdoll, måste personen ifråga köpa den nya katten från Ann’s uppfödning. Detta blev till slut ohållbart och flera uppfödare bröt sig ur hennes järngrepp.Dessa lät registrera sina ragdolls under namnet ragamuffin för att komma runt patenten. Ragamuffin har alltså samma ursprung som ragdollen och kan på samma sätt spåras tillbaka till Josephine och hennes avkommor. Idag skiljer sig dock rasstandarden åt mellan ragdoll och ragamuffin.

En ragamuffin är godkänd i alla förekommande färger hos katt, till skillnad från ragdollen.

ann_baker3

Dela

Facebook
Twitter
E-post
Om Ragdollklubben

En mötesplats för dig som ragdollälskare! Här hittar du information om rasen, klubbaktiviteter, annonser  och mycket mer.

Vi hoppas du hittar det du söker och alla är välkomna som medlemmar!

Nyheter

Följ med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar direkt till din inkorg.