Ragdollklubben

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kattungar till salu
Funderar du på att köpa Ragdoll?

 

bild14

 

Att köpa en ragdoll - ett stort och viktigt beslut

Att ha husdjur innebär ansvar. Innan du bestämmer dig för att köpa din ragdoll, bör du noga tänka igenom om du har möjlighet och är beredd att ta hand om katten under många år framöver. Medellivslängden för katter är 14 år men en del lever väsentligt mycket längre.

Innan köpet

Vi vill absolut inte avskräcka dig utan bara göra dig uppmärksam på några saker som du bör tänka igenom innan köpet, så att du inte av praktiska och/eller ekonomiska skäl tvingas skiljas från din älskade familjemedlem, något som kan vara oerhört smärtsamt.

En katt är ett självständigt djur men den behöver sällskap - mer än du kanske anar. Den ogillar att vara ensam många timmar i sträck och om ingen är hemma på dagarna kan ytterligare en katt eller en hund vara en bra lösning, men kom ihåg... katten behöver även dig. Du måste ha tid för att både vårda, leka och gosa med den, när du väl är hemma igen.

Kostnader

Priset för själva katten är bara en bråkdel av vad det kommer att kosta dig att ha en fyrfota familjemedlem under hela dess levnad. Det är värt varenda krona men du bör göra ett överslag för att se att du verkligen har råd.

Matskålar, transportbur, kattlåda, klätterställning och så småningom kastration är engångskostnader (men du kan behöva förnya kattoaletten och delar till klätterställningen beroende på vad du valt från början).

Mat, sand, försäkring och vaccinationer är löpande kostnader.

Eventuell veterinärvård och ersättning till kattvakt slipper du förhoppningsvis men kostnaden bör ändå tas med i beräkningen.

När du funderat färdigt och bestämt dig för att köpa en ragdoll, fortsätt då med att läsa på om rasen!

Dags att leta ragdoll?

När du har hittat en intressant uppfödare

Hälsa 

Varningstecken

Köpet

 

LYCKA TILL MED DIN NYA FAMILJEMEDLEM!

 

bild13

 

  •  
 
Kattungar till salu


bild9

Söker du en kattunge?

På startsidan högst upp till vänster (röd text) finns råd till dig som planerar att köpa en Ragdollkattunge. Vid frågor kan du vända dig till vår kattungeförmedlare, Agneta Wranå, för hjälp och råd. 

Kontakt: agneta.wran@telia.com eller 070-4336971

Till uppfödare

Kattungeannonser mailas till webmaster@ragdollklubben.com med information om föräldradjurens registrerade namn, färg och teckning, kullens födelsedatum, antal kattungar, kön samt färg och teckning på ungarna. Dessutom vill vi veta ditt stamnamn och adressen till din hemsida. Vi vill också att du har fyllt i ditt uppfödarkodex och postat enl. anvisningar.

Ange kontaktperson med namn, fullständig adress, e-mailadress och telefonnummer. Om du bor på en liten ort - skriv då namnet på närmaste stad/tätort! Om föräldradjuren är testade enligt Ragdollklubbens hälsoprogram* anger ni det i mailet och skickar in resultaten till vår avelssekreterare. Lägg gärna till en fin bild på kattungarna alt. föräldradjuren.

Vi publicerar annonsen utan kostnad, vanligtvis inom en vecka, om du är uppfödare och medlem i Ragdollklubben. Om du vill att vi flyttar annonsen till "leveransklara kattungar", när kattungarna blivit 12 veckor, skriv då till oss, annars tas annonsen bort. Under rubriken leveransklara kattungar  kan din annons ligga kvar tills kattungen är 7 månader, sedan tas den bort.

Vi har ytterligare en tjänst fristående från hemsidan:
Kontakta gärna vår kattungeförmedlare om du har kattungar till salu: Agneta Wranå 070-4336971, agneta.wran@telia.com

Läs mer om hjärt- och njurundersökning på ragdoll här.

nytt= Ny kull   uppdat= Omanmäld kull

Vad betyder frågetecknet?
fragetecken Ragdollklubben saknar information om denna katts testresultat. Katten kan ändå vara testad men ägaren har i så fall inte skickat in intyg på detta till klubben. Kontrollera med uppfödaren huruvida föräldrarna till kullen är testade innan du köper en kattunge från denna kull. Du kan läsa mer om Ragdollklubbens hälsoprogram här.
 

Viktigt angående DNA-resultat!
Observera att i stort sett alla DNA-resultat som sänds in till klubben saknar ID-verifiering, dvs ingen identitentskontroll har gjorts för att styrka att katten som testats verkligen är den katt som ägaren uppger. Därför har styrelsen tagit ett beslut om att inte längre ange DNA-resultatet (2017-11-02).

 

Födda kullar

Leveransklara kattungar

 

 

 

 
Our website is protected by DMC Firewall!