Ragdollklubben

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Uppfödning

Det finns inga artiklar i denna kategori. Om det finns underkategorier på den här sidan kan de innehålla artiklar.

Underkategorier

kattungarvantasSöker du en ragdollkattunge?  

Här finns råd till dig som planerar att köpa en ragdollkattunge. Vänd dig gärna till våra kattungeförmedlare för hjälp och råd: Agneta Wranå 070-4336971, agneta.wran@telia.com.

Till uppfödare

Annonser på väntade kullar mailas till webmaster@ragdollklubben.com. Skicka info om föräldrarnas namn och färg, när kullen väntas, förväntade färger samt alla de kontaktuppgifter du vill ha med i annonsen (mailadress, telnr och ev hemsideadress). Ca 2 veckor efter beräknad nedkomst tas annonsen bort så glöm inte att skicka in kullen när den är född. Meddela gärna även vår kattungeförmedlare om du har kattungar till salu: Agneta Wranå 070-4336971, agneta.wran@telia.com.

Tänk på att vara ute i god tid med din annons. Allt arbete i Ragdollklubben är ideellt och obetalt och sker helt på funktionärernas egen fritid. Eftersom de flesta även har heltidsjobb, katter, familj och annat som tar tid, så uppskattar vi om ni har tålamod ifall svar eller hemsideuppdateringar kan dröja.

För att få skiva ut att föräldrakatterna är u.a. hjärta och/eller njurar så måste intyg på detta skickas in till klubben. Detta gäller även DNA-resultat.Läs mer om HCM-undersökning samt njurundersökning på ragdoll här.

nytt= Ny kull

Vad betyder frågetecknet?
fragetecken Ragdollklubben saknar information om denna katts testresultat. Katten kan ändå vara testad men ägaren har i så fall inte skickat in intyg på detta till klubben. Kontrollera med uppfödaren huruvida föräldrarna till kullen är testade innan du köper en kattunge från denna kull. Du kan läsa mer om Ragdollklubbens hälsoprogram här.
 

Viktigt angående DNA-resultat!
Observera att i stort sett alla DNA-resultat som sänds in till klubben saknar ID-verifiering, dvs ingen identitentskontroll har gjorts för att styrka att katten som testats verkligen är den katt som ägaren uppger. Vill du vara helt säker på att DNA-resultatet stämmer krävs att DNA-testet har gjorts med ID-kontroll hos en veterinär.

 

Väntade kullar

 

SE*Bussebo's vecka 22

Mor: SE*Bussebo's Eastern Candy Rag a 03

HCM Njurar HCM-DNA
? ? ?

Far: CH Los Mejores Santos of Ohanas, RAG c 04

HCM Njurar HCM-DNA
? ? ?

Förväntat utfall: Blå-bärare av choklad, lila

Kontakta: Kerstin Wigell Malmköping 070-498 38 00, bussebo@outlook.com

Our website is protected by DMC Firewall!