Ragdollklubben

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

bild14

 

Att köpa en ragdoll - ett stort och viktigt beslut

Att ha husdjur innebär ansvar. Innan du bestämmer dig för att köpa din ragdoll, bör du noga tänka igenom om du har möjlighet och är beredd att ta hand om katten under många år framöver. Medellivslängden för katter är 14 år men en del lever väsentligt mycket längre.

Innan köpet
Vi vill absolut inte avskräcka dig utan bara göra dig uppmärksam på några saker som du bör tänka igenom innan köpet, så att du inte av praktiska och/eller ekonomiska skäl tvingas skiljas från din älskade familjemedlem, något som kan vara oerhört smärtsamt.

En katt är ett självständigt djur men den behöver sällskap - mer än du kanske anar. Den ogillar att vara ensam många timmar i sträck och om ingen är hemma på dagarna kan ytterligare en katt eller en hund vara en bra lösning, men kom ihåg... katten behöver även dig. Du måste ha tid för att både vårda, leka och gosa med den, när du väl är hemma igen.

Kostnader
Priset för själva katten är bara en bråkdel av vad det kommer att kosta dig att ha en fyrfota familjemedlem under hela dess levnad. Det är värt varenda krona men du bör göra ett överslag för att se att du verkligen har råd.

Matskålar, transportbur, kattlåda, klätterställning och så småningom kastration är engångskostnader (men du kan behöva förnya kattoaletten och delar till klätterställningen beroende på vad du valt från början).

Mat, sand, försäkring och vaccinationer är löpande kostnader.

Eventuell veterinärvård och ersättning till kattvakt slipper du förhoppningsvis men kostnaden bör ändå tas med i beräkningen.

När du funderat färdigt och bestämt dig för att köpa en ragdoll, fortsätt då med att läsa på om rasen!

Dags att leta ragdoll?

När du har hittat en intressant uppfödare

Hälsa 

Varningstecken

Köpet

 

LYCKA TILL MED DIN NYA FAMILJEMEDLEM!

 

bild13

 

  •  


DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd