Ragdollklubben

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Styrelsen
Ulrika Hagberg

….vem är Ulrica?

En snart 57 årig dalkulla som bott i Stockholm sedan 1984. Katt har jag haft i princip hela mitt liv, Ragdoll sedan 2013, då Nicholas – en blå mitted hane flyttade in hos oss som omplaceringskatt. Några månader gick, sen flyttade även hans syster in, hon var dräktig och jag fick föda upp kullen. Det blev tre hanar och en hona – Esmeralda, en brun mitted hona med de blåaste ögon och hon fick stanna. Essie blev sedan starten på min i början trevande uppfödning. Jag hade turen att, när det var dags för avel, att hitta både en fantastisk hane till Essie och en mentor till mig hos SE* Name me, i Uppsala. Ovärderligt när man är ny uppfödare. Mitt stamnamn SE* Rättvikskullans fick jag 2015

Mina ledord  i mitt avelsarbete:  för kattens bästa och med sunt förnuft.

Jag har flyttat ut på landet utanför Norrtälje, efter 30 år i innerstaden. I höst ska jag avsluta en 32-årig flygvärdinnekarriär och istället satsa på min dröm! Att öppna ett kattpensionat och även utöka uppfödningen lite grand. Jag är stolt och glad att ha blivit invald i Ragdollklubbens styrelse och ser fram emot de kommande två åren!

 
Suppleant - Carina Ohlsson

Jag heter Carina Ohlsson och bor både i Umeå och Uppsala (där jag har min sambo).
För cirka 1,5 år sedan flyttade jag till hemstaden Umeå för att arbeta, efter cirka 17 år i andra delar av Sverige, bland annat Skåne och Stockholmsområdet.CarinaOhlsson

Min första kontakt med raskatter var två perser på 1980-talet. Nästa raskatt blev en helig birma 2004 (som tyvärr hamnade i katthimlen förra året). Min första ragdollhona (blå mitted, kastrerad) hamnade i vårt hem 2014, sen en till hona 2015 (brunsköldpadd) och i slutet av 2016 kom ytterligare en hona (brun mitted). 
Under våren 2016 började jag ställa ut och blev fast direkt. Min blå mitted-hona fick titeln International Premier (IP) efter vi var i Norge i somras och har nu påbörjat strävan mot Grand Inernational Premier (GIP).

Från 2016 har jag stamnamnet SE*TillyTrotter´s och har ännu inte haft min första kull, då jag håller på att tillskansa mig kunskaper genom kurser och nätverk.
Jag fick en förfrågan från RK om uppdrag som styrelsesuppleant och jag hoppas kunna tillföra klubben något bra, trots att jag är en rätt ny ”ragdoll-nörd”.

 
Anna Omazic-sekreterare

AnnaOmazic

Jag heter Anna Omazic och bor i Strömsund, Jämtland.

Har tidigare i min ungdom haft en del djur i bondgårdsform, och en och annan kattungekull av huskatter, 
men alltid haft en dröm om att ha någon form av uppfödning, hundar eller katter. 

Då jag bestämde mig för att köpa raskatt med tanke på eventuell uppfödning i liten skala i framtiden, 
blev det av en slump ragdoll, vilket jag aldrig har ångrat.

Har haft stamnamn sedan 2009. S*Strömskattens.

Kan bara konstatera att rasen är beroendeframkallande. Man vill ha många!
Jag hoppas kunna tillföra något i form av erfarenheter som jag har gjort under resans lopp. 

Hälsningar, Anna Omazic

 
LenaWallin

Jag heter Lena Wallin och bor i Huddinge söder om Stockholm.
Jag k
öpte min första Ragdoll 2014 och 2015 fick jag mitt stamnamn Sunhills Stars.
Under 2016 har jag börjat ställa ut en egenuppfödd Ragdoll och hittills har det gått bra för henne. Jag har haft katt hela mitt vuxna liv, men är ny som uppfödare och utställare.LenaWallin

Mitt liv utanför livet med katterna som är det jag helst vill göra, så har jag ett odlarintresse och jobbar som ekonom på ett Universitet.
I Ragdollklubben hoppas jag kunna bidra med det som förväntas av mig

Hälsningar Lena

 
Revisor

Jag är revisor och kattungeförmedlare i Ragdollklubben sedan ett par år tillbaka. Innan dess har jag varit kassör och suttit i Ragdollklubbens styrelse i ca 10 år.
Jag är även uppfödare av vår underbara ras och brukar ha någon eller ett par kullar per år under stamnamnet S*Sun Hill Doll´s.
Om du som uppfödare har någon kattunge i kullen som inte blivit såld eller om du som kattungeköpare inte hittar någon liten kompis så hjälper jag gärna till.
Jag tycker att det är kul att ställa ut katterna lite då och då så vi kanske ses på någon kattutställning, mestadels blir det i Stockholmstrakten.
Vi jobbar annars som jourfamilj och jag har oftast en liten människobebis boende hos mig, är hemma på dagarna och har därför mycket tid till både mina människo- och kattbebisar och hinner även prata i telefon med dem som vill diskutera katt i allmänhet och Ragdoll i synnerhet.

IMG 0994

 

Sida 1 av 4

Medlemsförmåner

Som medlem i Ragdollklubben får du följande rabatter och förmåner.

Rabatt på försäkring hos Agria

10% rabatt på din försäkring hos Agria, vår samarbetspartner i försäkringsfrågor. Kontakta kassören för att få ditt medlemsnummer som du ska uppge till Agria.

Rabatt på DNA-test hos AnimalsDNA

10% rabatt på DNA-test om ni skickar ert DNA-test till AnimalsDNA. Kontakta avelssekreteraren för få rabattkoden.

 


Our website is protected by DMC Firewall!